Günümüzde en sık rastlanılan ağrılardan bir tanesidir. bel ağrısı denilince hemen aklımıza bel fıtığı gelir. Oysaki bel ağrılarının çok azı fıtık kaynaklıdır. Belin zorlanması, duruş bozuklukları da ağrı yapabilir. Böyle bir durumda dinlenmek ile ağrı azalıp, fiziksel aktivite ile ise şiddeti artar. Ayrıca tüberküloz, brusella gibi enfeksiyon kaynaklı olabileceği gibi, kemik erimesi, kireçlenme, omurga kaynaklı yada başka yerden yayılmış kanser, iç organ rahatsızlıkları da bel ağrısı yapabilir. Bazı bel ağrılarının da psikolojik olabileceğini de unutmamalıyız.

Tedavisinde neden, şiddetine, kişinin özelliklerine göre farklı tedavi modaliteleri uygulanabilir. Kişi uzman doktorun önerdiği medikal ilaçları kullanabilir. Fizik tedavi programları hastaya göre belirlenip yapılır. Ayrıca günümüzde tamamlayıcı tıp modalitelerinin içinde yer alan akupunktur, ozon, nöralterapi, hacamat-kupa, PRP, proloterapi uygulamaları da disiplinli bir şekilde yapılmaktadır. Bunların dışında hastaya uygun egzersiz programları verilir veya merkezlerimizde hasta bu konuda eğitilir. Uzman kontrolünde yapılan egzersizler ağrıyı hafifletip, yeni ağrı gelişimini engeller. Ayrıca hastanın kilo problemi varsa ( bele yük verdiği için) hasta bu konuda bilgilendirilip diyetisyen eşliğinde bir diyet programı düzenlenebilir.

AĞRINIZ VARSA VE GEÇMİYOR DAHA DA ŞİDDETLENİYORSA LÜTFEN BİR SAĞLIK MERKEZİNE BAŞVURUN..UNUTMAYIN SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ..

Konuşmayı başlat
Merhaba; Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?